Els Mossos desarticulen un laboratori de falsificació de moneda a Granollers

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un laboratori de falsificació de moneda a Granollers i han detingut com a presumptes autors d’aquest delicte a tres homes de nacionalitat espanyola i 59, 58 i 44 anys.

El suposat falsificador tenia al seu domicili, al municipi vallesà, el centre de producció de bitllets amb una capacitat de generar 450.000 euros, segons ha informat la policia catalana aquest dimecres en un comunicat.

Se li van confiscar eines com una impressora d’injecció, dos escàners, diversos cartutxos de tinta, una talladora de paper, un ordinador, diversos hologrames per bitllets de 50 euros i material per imitar-los i gran quantitat de paper.

L’operació es va iniciar a finals de febrer, després de que la policia catalana observés un augment de les denúncies per la detecció de bitllets falsos de 20 i 50 euros en diversos comerços de localitats de Girona i que tots ells presentaven característiques molt similars, que ja es havien detectat durant una investigació el 2016, quan es va arrestar a falsificador.

En el marc de la investigació, el passat 30 de març es va detenir a Granollers un home mentre realitzava compres amb bitllets falsos en diversos comerços i punts de venda de l’ONCE, que havia recollit del domicili del principal sospitós.

L’endemà es va dur a terme l’operatiu policial que va acabar amb la detenció de l’autor material de les falsificacions a la capital del Vallès Oriental i a un altre distribuïdor a Girona, a més es van registrar els domicilis dels detinguts en les dues poblacions.

El presumpte responsable de les reproduccions tenia una gran experiència i coneixements informàtics, a més havia estat detingut el 1997, 2000 i 2016 pel mateix delicte, per aquesta raó realitzava bitllets de forma artesanal en el seu habitatge en petites quantitats i únicament sota comanda.

Els altres dos detinguts, que juntament amb el presumpte falsificador van passar a disposició judicial l’1 d’abril els hi van decretar la llibertat amb càrrecs y l’obligació de passar pel jutjat cada 15 dies. S’encarregaven d’introduir els diners en petits comerços, principalment en punts de venda de l’ONCE.