Desfer-se del borrissol definitivament ja es possible, saps com?

Desfer-se del borrissol definitivament, està cada vegada més a l’abast d’un major nombre de persones. La depilació definitiva o fotodepilació, tant per làser com per llum polsada ha crescut en demanda tant en dones com en homes i aquest fet ha portat a diverses empreses a fabricar aparells de depilació definitiva d’ús casolà.

A causa de la seva recent incorporació al mercat, hi ha encara moltes preguntes sobre la seva eficàcia, preu o forma d’ús …

Tipus de màquines

Bàsicament hi ha dos sistemes: el làser i la llum polsada.

La tecnologia làser ha estat patentada per la marca Tria Beauty, pioners en la utilització del làser de díode LightSheer. Pot ser emprat a casa sense ajuda professional.

“Tria” compta amb un sistema de seguretat que ho fa inofensiu en qualsevol part del cos exceptuant l’àrea dels ulls.

La depilació casolana per làser no és totalment indolora, però tot i que es perceben petites molèsties, no són especialment acusades. A més, utilitzant aquest mètode, t’oblidaràs per sempre del problema del pèl enquistat.

L’altre sistema de depilació permanent a casa és la llum polsada (IPL), una de les depiladores mes usades son, les Philips Lumea SC2009/00. Aquest sistema actua provocant un escalfament sobre els teixits de l’epidermis que són absorbits per la melanina provocant la caiguda i el debilitament progressiu del pèl.

És apta per a qualsevol tipus de fototipus menys per a les persones de raça negra o pell molt fosca. Tampoc pot aplicar-se sobre el borrissol facial ni lunars o parts del cos amb pigmentació més fosca. No han de fer-la servir tampoc nens o dones embarassades.

Avantatges i inconvenients de la depilació definitiva a casa

Com qualsevol altre mètode, la fotodepilació casolana té els seus pros i contres.

Avantatges

Comoditat: per fi pots gaudir dels avantatges de la depilació permanent en el teu propi domicili.

Estalvi: relativament, suposen un estalvi (després matisarem una mica més sobre aquest punt). El preu sol rondar els 300-750 euros depenent del tipus de màquina i atès que la fotodepilació necessita de diverses sessions per eliminar el borrissol progressivament pot ser que a la llarga et surti més econòmic.

Seguretat: treballen a menor freqüència que les màquines professionals i si s’utilitzen bé, el risc de cremades és gairebé inexistent.

Desavantatges

El borrissol triga més temps a desaparèixer que amb els aparells de fotodepilació usats per professionals.

Les pulsacions són limitades (prop de 40.000) per la qual cosa té una vida limitada i depenent de l’ús que li donis, pogués resultar no tan rendible.

No serveixen per a qualsevol part del cos, hi ha zones especialment sensibles com la cara on no s’han d’aplicar i, en aquests casos, només els tractaments professionals poden ser efectius.

No són eficaços per a qualsevol tipus de pell. Els fototips més clars i els més foscos (raça negra) queden fora del seu rang d’actuació.

Després d’utilitzar-les és imprescindible extremar les mesures de protecció solar sobre la zona per evitar les taques.

Contraindicacions de la depilació definitiva a casa

Tot i que, com comentem, aquest tipus de màquines estan preparades per ser utilitzades sense cap tipus de riscos per persones no professionals, hi ha una sèrie de precaucions que hem de tenir en compte:

No han de fer-les servir les persones amb fotosensibilitat.

Si estàs seguint un tractament cosmètic a força de retinol, és millor no recórrer a la fotodepilació casolana ja que poden produir taques.

No s’ha d’aplicar sobre cicatrius o zones especialment sensibles de la pell.

No l’han d’emprar dones en període de gestació o lactància.

Tampoc és una opció per a pells molt pigmentades, fosques o negres.

Riscos

La depilació permanent és un procediment estètic no invasiu pel que si la fem servir amb les degudes instruccions, respectem els temps indicats entre sessió i sessió i no la utilitzem en els casos abans exposats, no tindria per què ocasionar complicacions.

De vegades, pot produir-se una mica de picor que desapareix per si sola a les 24 hores. Si la màquina es fa servir incorrectament (a una potència més alta que la indicada segons el teu tipus de pell o si la utilitzem als pocs dies de bronzejar), pot donar-se una irritació lleu o decoloració en la pell.

Igualment, és molt important protegir-se de les exposicions solars els dies posteriors a la depilació o podrien aparèixer taques.